Project Cathedral – living room

After removing the ceiling, the space up to the roof was enormous! All the spaces between the ceiling joists had to be kingspan-ed for insulation and double boarded. The chimney breast bricks were uneven, jutting out towards the top, so this was designed around and the upper part timber framed out to create a space for artwork and downlights to light the feature wall. There was no reason to change the door to the balcony, so this was cleaned up and kept. The purlins weren’t in good condition, so I had the builders box over them with enough space left for star lights (check out a later post for this great lighting)

One thought on “Project Cathedral – living room

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s